23/11/20

Πώς θα ανοίξει η αγορά – Τι είναι το click away


Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης για τιςαλλαγές  σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς
«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης  Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.
«Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί…
«Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο»
Click away
Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.
Με στοιχεία απο το :newmoney

Iνδός billionaire έγινε Ελληνας φορολογούμενος




Είναι ένας από τους δεκάδες πλούσιους ξένους που “μετανάστευσαν” φορολογικά στη χώρα μας, αξιοποιώντας τα κίνητρα που έχουν θεσμοθετηθεί μέσω του non dom
Mπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να αποτρέπει πολλούς από το να ταξιδεύουν αυτό όμως δεν φαίνεται να σταμάτησε πλούσιους του εξωτερικού από το να μεταναστεύσουν φορολογικά στην χώρα μας.
Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι εδώ και λίγες ημέρες ένας Ινδός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.
Είναι ένας από τους δεκάδες πλούσιους ξένους που “μετανάστευσαν” φορολογικά στη χώρα μας,  Το ενδιαφέρον είναι, σύμφωνα με την “Καθημερινή της Κυριακής” πως η πλειονότητα είναι Ευρωπαίοι, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν Ρώσοι και Κινέζοι.

Περισσότερες πληροφορίες: Πηγή ανάρτησης:

21/11/20

Τρισδιάστατα εικονικά καταστήματα


Μπορεί οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων να απολύουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας, αλλά προσλαμβάνουν ειδικούς για το ηλεκτρονικό εμπόριο για να τους βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις τους καθώς επιδιώκουν να κεφαλαιοποιήσουν τη μεγάλη διαδικτυακή ζήτηση των καταναλωτών.
Ορισμένες φίρμες, όπως η Ralph Lauren και η Pandora, θέτουν σε εφαρμογή φιλόδοξα σχέδια, όπως τα τρισδιάστατα ηλεκτρονικά καταστήματα, που θα προσομοιάζουν με τη φυσική εμπειρία αγορών. Η αμερικανική ιστοσελίδα προσλήψεων προσωπικού για το ηλεκτρονικό εμπόριο Ecommercejobs.com είδε τις αιτήσεις να αυξάνονται κατά περίπου 30% από την έναρξη της πανδημίας, ενώ η εταιρεία 24 Seven με έδρα το Λονδίνο βλέπει επίσης περισσότερες αναζητήσεις για ειδικούς στο ηλεκτρονικό εμπόριο από τον Μάρτιο.
Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ειδικούς που κοιτάζουν τα στοιχεία των αγοραστών και ‘σκαλίζουν’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δουν τις τάσεις, να εντοπίσουν τι προτιμούν οι καταναλωτές και πώς να κάνουν τις ιστοσελίδες των καταστημάτων και των εταιρειών πιο ελκυστικές. Οι δεξιότητες αυτές έχουν γίνει πιο σημαντικές καθώς οι εταιρείες λιανικών πωλήσεων δεν έχουν τις διαπροσωπικές επαφές με τους αγοραστές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


Βαθιά ύφεση 10,5% φέτος (έναντι αρχικής εκτίμησης 8,2%) και ανάκαμψη της οικονομίας κατά 4,8% (έναντι αρχικής εκτίμησης 7,5%) προβλέπει το τελικό κείμενο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 που κατατέθηκε στην Βουλή.
Οι δαπάνες για την αντιμετώπισης της πανδημίας, το 2021 θα φτάσουν τα 5,5 δισ ευρώ εκ των οποίων τα 2,5 δισ. φορούν σε προβλεπόμενες εκταμιεύσεις και τα άλλα 3 δισ. ευρώ θα δεσμευτούν σε έναν «κουμπαρά ασφαλείας». Το συνολικό ύψος των μέτρων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας αναμένεται να αγγίξει τα 31,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,9 δισ. ευρώ αφορούν το έτος 2020 και τα 7,5 δισ. ευρώ το έτος 2021.
Το 2021 το πρωτογενές έλλειμμα υπολογίζεται στο 3,9% του ΑΕΠ ή 6,670 δισ. ευρώ από 7,2% φέτος ή 11,760 δισ. ευρώ. Το χρέος γενικής κυβέρνησης αναμένεται να υποχωρήσει την επόμενη χρονιά κάτω από το 200% του ΑΕΠ, στο 199,6%, έχοντας προηγουμένως εκτοξευτεί στο 208,9% του ΑΕΠ.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 


Η καταπολέμηση ή η μείωση της ανεργίας είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αυτό φαίνεται και από εμπειρική παρατήρηση. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα τελευταία 10 χρόνια το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 10%, ενώ στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια είναι γύρω στο 20%.
Τα μέτρα που παίρνουν οι διάφορες κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι δύο γενικών κατηγοριών, δηλαδή μέτρα αύξησης της συνολικής ζήτησης και μέτρα επαγγελματικής κατάρτισης και επανεκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού. Τα μέτρα αύξησης της συνολικής ζήτησης είναι δημοσιονομικά και νομισματικά. Τα δημοσιονομικά μέτρα περιλαμβάνουν κυρίως αύξηση των κρατικών δαπανών για δημόσια έργα και προώθηση μεγάλων επενδυτικών έργων. 

17/11/20

Τελη κυκλοφορίας 2021: Πώς θα τα εκτυπώσετε μεσω taxisnet χωρίς κωδικούς, η ημερομηνία πληρωμής


Με τρία απλά βήματα μπορεί να γίνει η εκτύπωση μέσω taxisnet για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, που έχουν αναρτηθεί από την ΑΑΔΕ. Οι ημερομηνίες πληρωμής.Το φετινό ειδοποιητήριο, για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει έναν QR Code και σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.Επιπλέον, η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.Συγκεκριμένα: Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET:Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ήΕπιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnetΗ ημερομηνία πληρωμής και τα πρόστιμαΤα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να έχουν πληρωθεί μέχρι και την τελευταία εργάσιμη μέρα του έτους.

 https://www.dikaiologitika.gr

Μεγάλη αλυσίδα φούρνων μετατρέπεται σε μικρό σούπερ μάρκετ

INTIMEΣιάρκος Μάκηςhttps://www.dikaiologitika.gr/
«Η Bread Factory εισέρχεται σε μία νέα εποχή με νέους μετόχους και δρομολογεί επενδύσεις ύψους 3 εκατ. μέσα στο 2021. Οι επενδύσεις θα κατευθυνθούν στην προσθήκη νέων κωδικών, στη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και τη δημιουργία δύο νέων καταστημάτων στη Λάρισα και την Καλαμάτα. Μπορεί να είναι δύσκολη περίοδος, καθώς ανταγωνιστές μας κλείνουν καταστήματα, όπως ο Βενέτης, ωστόσο θεωρώ πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για αυτό και προχωρούμε σε αυτές τις επενδύσεις».
Αυτό δήλωσε στο FnB Daily, ο Γενικός Διευθυντής της Bread Factory στην Ελλάδα, Αθανάσιος Κολοκυθάς.
ΔΙΚΟ ΤΗΣ BRAND
Η εταιρεία, όπως αναφέρει ο κ. Κολοκυθάς, "θα λανσάρει το προσεχές διάστημα ένα δικό της brand delicatessen με προϊόντα φρέσκα και βιολογικά μικρών παραγωγών."ΣΤΟΧΟΣ 
 

14/11/20

Στ. Πέτσας: Πότε και σε ποιους θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο κι άμεσα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών. Μέχρι και το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021, η Ελλάδα αναμένεται να έχει εφοδιαστεί με 25 εκατ. παρτίδες εμβολίου, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και με το δεδομένο ότι χρειάζονται δυο δόσεις για κάθε άνθρωπο.Ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι τα άτομα με αναπηρία, αλλά και οι ευάλωτες ομάδες, εξαιρούνται κάθετα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Συμπλήρωσε δε πως ακόμα και μετά τις 21:00 οι βοηθοί των ατόμων με αναπηρία θα μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό 4 μέσω sms.

Οριστικά Αποτελέσματα Κατάταξης 1500 ωφελούμενων Προγράμματος Ψηφιακής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ - Google Ελλάς Β Κύκλος

 


Οριστικά Αποτελέσματα Κατάταξης 1500 ωφελούμενων Προγράμματος Ψηφιακής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ - Google Ελλάς  Β Κύκλος

  Δελτίο τύπου

 Πίνακας ωφελουμένων

 Πίνακας επιλαχόντων

 Πίνακας αποκλειομένων

 Υπεύθυνη δήλωση υπόδειγμα 1

 Υπευθυνη δήλωση υπόδειγμα 2

12/11/2020

Περιφέρεια Αττικής: Ακόμη 50 εκατ. ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις

Επιπλέον 50 εκ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων της Αττικής που έχουν πληγεί από την πανδημία
Το συγκεκριμένο ποσό θα προστεθεί στα 200 εκ. ευρώτου ήδη υπάρχοντος προγράμματος για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και για το οποίο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις 23 Οκτωβρίου.
Πρόθεση της Περιφέρειας είναι το επιπλέον ποσό να διατεθεί αποκλειστικά για την ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι και 9 εργαζόμενους και για τους αυτοαπασχολούμενους.

Τι θα περιλαμβάνουν οι διατάξεις για μείωση ενοικίων, αναστολή ΦΠΑ και πάγωμα επιταγών – Ποιοι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων




Επέκταση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και τον Δεκέμβριο που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα προβλέπονται στις διατάξεις που έρχονται στην Βουλή τις επόμενες μέρες, μπορεί και τη Δευτέρα, από το υπουργείο Οικονομικών.
Αν οι παρεμβάσεις για τον Νοέμβριο υπολογίζονται στα 3,3 δισ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί ποσό επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον λογαριασμό των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την ανακούφιση της αγοράς και της οικονομίας πάνω από τα 4,8 δισ. ευρώ.
Και για τον Δεκέμβριο, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο 15θήμερο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα εντάξει εκ νέου αναστολή ΦΠΑ, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κούρεμα ενοικίων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα, στο πακέτο των μέτρων θα περάσει μία ακόμα ενίσχυση του κλάδου των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ και στην Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος, όπως συνέβη και το Πάσχα.
Μεταξύ άλλων:

Θα μπορούσε μία γυναίκα να γίνει καλή Πρόεδρος; Τι απαντούσαν οι Αμερικανοί του ’60

 


Η εκλογή της Κάμαλα Χάρις ως πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, έδωσε μήνυμα ισότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αξιέπαινη πολιτικός παίρνει τη θέση που της αξίζει και δείχνει στις γυναίκες πως όλα είναι δυνατά.
Οι Αμερικανοί τη λατρεύουν και πανηγυρίζουν ακόμη για τη νίκη της. Είναι πεπεισμένοι, μάλιστα, πως θα γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος.
Τι πίστευαν, όμως, το 1963; Εφημερίδα έκανε δημοσκόπηση για το ενδεχόμενο μίας γυναίκας στην ηγεσία της χώρας, το Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς. Οι απαντήσεις, δυστυχώς, είναι ακριβώς αυτές που θα περιμέναμε.
«Θα μπορούσε μία γυναίκα να γίνει καλή Πρόεδρος;», ρώτησε ο Ντουέιν Μπρέιλι. Ας δούμε τι είχαν να του πουν.
«Όχι. Το μυαλό τους είναι έτσι σήμερα και αλλιώς αύριο», δήλωσε ο Φρανκ Κάμπα.
Ο Τομ Ρομάνοβ, από την πλευρά του, ανέφερε πως «Όχι. Δεν εμπιστεύομαι αρκετά τις γυναίκες για να τις αφήσω να κυβερνήσουν μια χώρα.»

https://www.portraits.gr

12/11/20

Σκλαβενίτης: Κοντά στην δημιουργία e-shop

 



Γιώργος Μανέττας
https://www.mononews.gr/

Στην τελική ευθεία –όπως όλα δείχνουν- έχει εισέλθει η έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού καταστήματος της Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα πληροφορίες, στόχος είναι το Sklavenitis.gr να βρίσκεται στον «ψηφιακό αέρα» στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν αποκλείεται μια ελαφρά καθυστέρηση, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για ένα τόσο μεγάλο και πολύπλοκο εγχείρημα. Και η εταιρεία πάντως έχει ανακοινώσει πως προτίθεται να ξεκινήσει το ηλεκτρονικό της κατάστημα μέχρι το τέλος του 2020.

Εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ για το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας






Εγκύκλιο σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, τον προσδιορισμό ασφαλιστικών εισφορών και την απεικόνιση της ασφάλισης, εξέδωσε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).
Ειδικότερα, από την 1η Οκτωβρίου 2020, θεσπίστηκε ανοιχτό πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, μέσω κινήτρων προς τις επιχειρήσεις, για την τόνωση της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων.
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας,

Απο το ΑΠΕ ΜΠΕ

10/11/20

Το εμβόλιο θα έχει χαμηλή τιμή




naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και Financial Times

Η BioNTech σε συνεργασία με την Pfizer παρασκευάζουν το υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19 και σχεδιάζουν να το κοστολογήσουν κάτω από τις τυπικές τιμές της αγοράς και να διαφοροποιήσουν τις τιμές μεταξύ χωρών ή περιοχών.
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τους Financial Times, ο επικεφαλής στρατηγικής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Ράιαν Ρίτσαρντσον, δήλωσε ότι η τιμή του εμβολίου, η οποία καθορίζεται από κοινού με την Pfizer και δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση, θα αντικατοπτρίζει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα.
«Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις, οπότε σχεδιάζουμε να τιμολογήσουμε το εμβόλιό μας πολύ κάτω από τα τυπικά επιτόκια της αγοράς, που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και με στόχο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση του εμβολίου σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ρίτσαρντσον.

«Χάρτα Διαφορετικότητας» για την εξάλειψη ανισοτήτων στην εργασία, υπέγραψε η υφυπουργός Εργασίας


 





Τη «Χάρτα Διαφορετικότητας» για την εξάλειψη κάθε ανισότητας στο εργασιακό περιβάλλον, υπέγραψε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Η «Χάρτα Διαφορετικότητας» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.
Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2019 και έχει στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.
Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2019 και έχει στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Εργάνη: Χάθηκαν 33.356 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο




Απώλειες 33.356 θέσεων εργασίας κατέγραψε το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων Οκτωβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

 
Αλεξάνδρα Κλειδαρά

10/11/2020 - 11:31
10/11/2020 - 11:31


Σε ότι αφορά το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα καταγράφονται 648.562 λιγότερες προσλήψεις φέτος ωστόσο το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων είναι θετικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Οκτωβρίου 2020, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 196.284, ενώ οι αποχωρήσεις σε 229.640.

Career net "αγορά εργασίας"


 https://www.careernet.gr

9/11/20

Το διεστραμμένο πρόγραμμα του Γερμανού παιδόφιλου Χέλμουτ Κέντλερ, που με τις ευλογίες του κράτους τραυμάτισε χιλιάδες παιδικές ψυχές .





Έγκλημα και ασυλία: Τα 30 χρόνια σιωπής του πιο σκανδαλώδους πειράματος σε ανθρώπους εν καιρώ ειρήνης
Το διεστραμμένο πρόγραμμα του παιδόφιλου Χέλμουτ Κέντλερ, που με τις ευλογίες του κράτους τραυμάτισε χιλιάδες παιδικές ψυχές
Ηκατάντια του ανθρώπινου είδους εν καιρώ πολέμου δεν έχει αποτυπωθεί μόνο στις θηριωδίες στα πεδία των μαχών και κατά όλων αυτών που καταχωρούνται ως «παράπλευρες απώλειες», αλλά και στα εργαστήρια που μετέτρεπαν κατά συρροή ανθρώπους σε κανονικά πειραματόζωα.
Στο background της διακριτής απάνθρωπης δράσης τους κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ναζί υπέβαλαν κρατούμενους σε ιατρικά πειράματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ η Ιαπωνία έδινε τη δική της εκδοχή στην έννοια αποκτήνωση με τις φονικές δοκιμές στη διαβόητη «Μονάδα 731».
Ωστόσο από τα κατά καιρούς πειράματα πάνω σε ανθρώπους που έχει εκπονήσει ποτέ μια κυβέρνηση, το πιο ανήκουστο απ’ όλα είναι το «πείραμα του Κέντλερ», που εφαρμόστηκε στη Δυτική Γερμανία μεταπολεμικά. Ακριβώς επειδή συνέβη εν καιρώ ειρήνης. Και επιπλέον γιατί αυτό το ανοσιούργημα, με «θύματα» χιλιάδες παιδικές ψυχές και θύτη έναν παράφρονα επιστήμονα, διήρκεσε για περισσότερα από 30 χρόνια

Κορωνοϊός: Πρόβλεψη-σοκ του ΔΝΤ για την Ελλάδα - 235.000 νέοι άνεργοι το 2020

ανεργία ΒουλήΓιώργος Παππούς

Δεν είναι μυστικό ότι και στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχουν αναθεωρήσει επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις για περιορισμένη ύφεση, ωστόσο το ΔΝΤ με βάση τα έως τώρα δεδομένα θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πληγεί περισσότερο απ’ όλες τις χώρες στην Ευρωζώνη
Στο 5,1% οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2021

 https://www.iefimerida.gr/

Επίδομα 400 ευρώ σε Ανέργους .




Το επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, 

θα δοθεί με το ίδιο μοντέλο που είχε ακολουθηθεί και τον περασμένο Απρίλιο. Η καταβολή στους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Επίσης, θα το λάβουν εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου (πάνω από 12 μήνες αδιάλειπτης εγγεγραμμένης ανεργίας), παραμένουν χωρίς εργασία μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Δικαιούχοι είναι οι μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι. Η καταβολή στους μη επιδοτούμενος μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή. Ειδικότερα :
https://www.ipaidia.gr/

Φόβοι για εκτίναξη της ανεργίας και περαιτέρω μείωση μισθών


       Ρούλα Σαλούρου
Το πλέον εφιαλτικό σενάριο, με την ύφεση να προσεγγίζει το 12% και την ανεργία να ξεπερνά το 20% επαναφέρει στο προσκήνιο το δεύτερο lockdown στο οποίο εισήλθε από χθες η χώρα, σε συνδυασμό με την πορεία της πανδημίας που φαίνεται πως δεν απέχει πολύ από το ξεφύγει επικίνδυνα.
Οι αναλυτές θεωρούν αυτονόητο πως η ανεργία όχι απλώς θα αυξηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 2013, αλλά ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και το 22%. Εκφράζονται μάλιστα εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες για κάθε μία μονάδα πτώσης του ΑΕΠ, θα χάνονται περίπου 50.000 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν για αύξηση των ανέργων από τις αρχές Μαρτίου έως το τέλος του έτους κατά 350.000, ίσως και περισσότερους. 

https://www.kathimerini.gr/

8/11/20

Η Ελλάδα θέλει πάση θυσία την Τουρκία στη Δύση, όπως δήλωσε ο Πάιατ ?

 



Μίχας Ζαχαρίας

«Υποστηρίζουμε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή στη διπλωματία. Δεν πιστεύω ότι άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι τόσο δεμένοι όσο η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στην αρχή πως ό,τι και να γίνει πρέπει να κρατήσουμε την Τουρκία στη Δύση». 
Η δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Πάιατ στην Αθήνα έχει ξεχωριστή σημασία και χρήζει σε βάθος αξιολόγηση.
Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να ξεκαθαρίσει εάν συνυπογράφει τη διατύπωση του Τζέφρι Πάιατ. Δίνει μια επισήμως άγνωστη διάσταση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί τη δήλωση Πάιατ, οι Έλληνες δικαιούνται να το πληροφορηθούν. Εάν αντιθέτως η δήλωση δεν απηχεί την πραγματικότητα, αφενός πρέπει να υπάρξει ελληνικός αντίλογος, αφετέρου να αναζητηθεί το κίνητρο του Αμερικανού πρεσβευτή.
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα Αθήνας και Ουάσιγκτον, ξεκαθαρίζουμε ότι ενώ για τις ΗΠΑ κύριο στρατηγικό συμφέρον είναι η αντιμετώπιση της Ρωσίας και της Κίνας σε πλανητικό επίπεδο, για την Ελλάδα κύριο στρατηγικό συμφέρον είναι η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού. Οι ΗΠΑ πάντα θα έχουν προτεραιότητα τη Ρωσία και την Κίνα. Αντιθέτως, η Ελλάδα θα έχει πάντα προτεραιότητα την Τουρκία.
Οι Αμερικανοί μπορεί να ενδιαφέρονται για τη χαλιναγώγηση της Τουρκίας, αλλά Ελλάδα και ΗΠΑ δεν ταυτίζονται ούτε στην ανάλυση του προβλήματος. Το στρατηγικό συμφέρον της Ελλάδας εντάσσεται στην τακτική εικόνα των Αμερικανών. Ρωσία και Κίνα δεν στρέφονται εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας, οπότε είναι παράλογο να θεωρηθούν πρωταρχικός στρατηγικός στόχος της Αθήνας.
Εκπτώσεις για το "κοινό συμμαχικό καλό"

Παράταση παραγραφής στη δεκαετία με επίκληση συμπληρωματικών στοιχείων (συνήθως δήθεν στοιχείων)

 

Του Γιώργου Δαλιάνη

https://www.capital.gr
Όπως είναι γνωστό και με βάση τον προϊσχύοντα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994) αλλά και με βάση τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), η παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για διενέργεια φορολογικού ελέγχου είναι πενταετής. Ωστόσο, κατ’ εξαίρεση και σε περίπτωση που προκύπτουν μετά την πενταετία "συμπληρωματικά στοιχεία" η προθεσμία παραγραφής ανάγεται σε δεκαετία.

Τούρκος ΥΠΟΙΚ ,Εμείς δεν ασχολούμαστε με το δολάριο.




Ο υπουργός Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια παρουσίασης που έκανε προς βουλευτές του κόμματος δήλωσε :” Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την άνοδο στις ισοτιμίες του νομίσματος. Οι ασάφειες στον κόσμο, οι αμερικανικές εκλογές, η πανδημία και τα προβλήματα μεταξύ των χωρών.

6/11/20

Πώς θα λειτουργήσει το σύστημα με τα SMS

 


Εντατικούς ελέγχους στις μετακινήσεις, ειδικά τις βραδυνές ώρες, προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στο forma.gov.gr όλα τα έντυπα για τις μετακινήσεις. Με αρνητικό τεστ PCR μπορούν πλέον να έρχονται στην χώρα ξένοι.
Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και τα ανοικτά νηπιαγωγεία-δημοτικά είναι οι δυο βασικές διαφορές της νέας καραντίνας έναντι αυτής του Απριλίου, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Προσέθεσε δε ότι όλα τα έντυπα είναι αναρτημένα στο Forma.gov.gr.
Η μετάβαση από και προς την εργασία τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, εφόσον είναι απαραίτητο, επιτρέπεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση του εργοδότη η οποία εκδίδεται μέσω του συστήματος «Εργάνη». Για τη μετάβαση των μαθητών από και προς το σχολείο εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τον διευθυντή του σχολείου.

https://www.euro2day.gr/

Πώς λειτουργεί το σύστημα με το SMS στο 13033
  • (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). [SMS - Επιλογή 1]
  •  κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. [SMS - Επιλογή 2]
  •  δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση  Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. [SMS - Επιλογή 3]
  •  παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.  Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS - Επιλογή 4]
  •  τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. [SMS - Επιλογή 5]
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο,  Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. [SMS - Επιλογή 6]

Στο κυνήγι του «εξαφανισμένου εμπόρου» η ΑΑΔΕ




Αυστηρότερο πλαίσιο εποπτείας εμπορευμάτων που κυκλοφορούν με απαλλαγή ΦΠΑ

Του Γιώργου Παλαιτσάκη
Αυστηρότερο πλαίσιο παρακολούθησης και εποπτείας των εμπορευμάτων που τίθενται σε ελεύθερη κυκλοφορία με απαλλαγή ΦΠΑ και άμεση αποστολή σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. (τελωνειακό καθεστώς 42) καθιερώνει η ΑΑΔΕ.

Στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου που συντελείται με την εισαγωγή αγαθών από τρίτες χώρες, τα οποία προορίζονται για επανεξαγωγή, αλλά είτε δεν εξάγονται χωρίς να καταβληθεί ο ΦΠΑ είτε εξάγονται αλλά αλλάζουν «χέρια» μεταξύ εταιρειών σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. και τελικά εξαφανίζεται ο έμπορος ο οποίος θα έπρεπε να αποδώσει τον ΦΠΑ.



https://www.naftemporiki.gr

5/11/20

Το ψηφιακό σχέδιο …Μάρσαλ, τα δίκτυα 5G, οι τιμές στα data και η πανδημία




Τι λένε οι επικεφαλής των ΟΤΕ, Vodafone και Wind για την επόμενη μέρα στις τηλεπικοινωνίες, το φιλόδοξο πλάνο του υπουργείου, τον αντίκτυπο της πανδημίας και τις τιμές
Στο αίτημα των παρόχων να υπάρξουν ταχείες διαδικασίες για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας είναι αποφασισμένο να ανταποκριθεί το κυβερνητικό επιτελείο και δη το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος χαρακτήρισε ως ένα «σύγχρονο σχέδιο Μάρσαλ» το Ταμείο Ανάκαμψης και τα κονδύλια που θα διατεθούν σε έργα ψηφιακού χαρακτήρα.



Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της VW στην Αστυπάλαια



Με μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και VW για διεύρυνση των επενδύσεων του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group εγκαινιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονόμησης με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στην Αστυπάλαια.  Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του μνημονίου συνεργασίας για την επένδυση «Smart & Sustainable Island» της Volkswagen αναφέρει: «Η 

Σταϊκούρας για δεύτερο lockdown: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων




Στο τετράπτυχο επέκταση, διεύρυνση, εμπλουτισμός και ενίσχυση των μέτρων στήριξης προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να στηριχθεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ακόμη και στο χειρότερο σενάριο.


4/11/20

Εκλογές ΗΠΑ 2020

 




Ο Τραμπ αναμένεται να κερδίσει τις πολιτείες της Αϊόβας (6 εκλέκτορες), μετέδωσε το Fox News, ενώ εμφανίζεται να εξασφαλίζει και την πολιτεία Μοντάνα (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Associated Press. 

Aπο.protothema

3/11/20

β' κύκλος της δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ»

 




Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ η 20η τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων κρατικών ενισχύσεων στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» του ΕΠΑνΕΚ, σχετικά με την ένταξη επιπλέον 43 ερευνητικών έργων/πράξεων με συνολική δημόσια δαπάνη 25.673.276,78 ευρώ του B' Κύκλου της δράσης.



Πηγή:ΑΜΠΕ

Απο Ναυτεμπορική

1/11/20

Όλα τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει από την Τρίτη


Σε νέα φάση περιοριστικών μέτρων, από τα ξημερώματα της Τρίτης, εισέρχεται η χώρα για ένα μήνα με στόχο την ανάσχεση του κορωνοϊού και με την ελπίδα η επιδημιολογική εικόνα να βελτιωθεί ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.



Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...