14/11/20

Τι θα περιλαμβάνουν οι διατάξεις για μείωση ενοικίων, αναστολή ΦΠΑ και πάγωμα επιταγών – Ποιοι θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων




Επέκταση των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και τον Δεκέμβριο που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας θα προβλέπονται στις διατάξεις που έρχονται στην Βουλή τις επόμενες μέρες, μπορεί και τη Δευτέρα, από το υπουργείο Οικονομικών.
Αν οι παρεμβάσεις για τον Νοέμβριο υπολογίζονται στα 3,3 δισ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί ποσό επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τον λογαριασμό των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την ανακούφιση της αγοράς και της οικονομίας πάνω από τα 4,8 δισ. ευρώ.
Και για τον Δεκέμβριο, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο 15θήμερο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα εντάξει εκ νέου αναστολή ΦΠΑ, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, κούρεμα ενοικίων για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα, στο πακέτο των μέτρων θα περάσει μία ακόμα ενίσχυση του κλάδου των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ και στην Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος, όπως συνέβη και το Πάσχα.
Μεταξύ άλλων:
https://www.mononews.gr/

Για τις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, στις οποίες περιλαμβάνεται πλέον το λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες, παρέχεται δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, μέχρι τις 30 Απριλίου 2021. Η εν λόγω οφειλή θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο, ή 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, από τον Μάιο του 2021 και έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας .

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...