10/11/20

Το εμβόλιο θα έχει χαμηλή τιμή




naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και Financial Times

Η BioNTech σε συνεργασία με την Pfizer παρασκευάζουν το υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19 και σχεδιάζουν να το κοστολογήσουν κάτω από τις τυπικές τιμές της αγοράς και να διαφοροποιήσουν τις τιμές μεταξύ χωρών ή περιοχών.
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τους Financial Times, ο επικεφαλής στρατηγικής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Ράιαν Ρίτσαρντσον, δήλωσε ότι η τιμή του εμβολίου, η οποία καθορίζεται από κοινού με την Pfizer και δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση, θα αντικατοπτρίζει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα.
«Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις, οπότε σχεδιάζουμε να τιμολογήσουμε το εμβόλιό μας πολύ κάτω από τα τυπικά επιτόκια της αγοράς, που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και με στόχο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση του εμβολίου σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ρίτσαρντσον.

«Περιμένω να υπάρχει διαφορετική τιμολόγηση σε ορισμένες περιοχές του κόσμου», πρόσθεσε, αρνούμενος να επεκταθεί στις διαφορετικές τιμές.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας .

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...