1/10/21

«Πείτε τη γνώμη σας»: Ευρωπαϊκές στατιστικές για τον πληθυσμό .

© Ευρωπαϊκή Ένωση



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις ευρωπαϊκές στατιστικές σχετικά με τον πληθυσμό (ESOP), με στόχο τη συγκέντρωση δημογραφικών, μεταναστευτικών και απογραφέντων στοιχείων. Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγει δημόσια διαβούλευση για να συγκεντρώσει στοιχεία από τα ενδιαφερόμενα μέρη. Όλα τα δυνητικά ενδιαφερόμενα μέρη — θεσμικά όργανα, οργανώσεις και πολίτες — καλούνται να εκφέρουν τη γνώμη τους μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου 2021.
Επί του παρόντος, το ESOP καλύπτει επίσημες στατιστικές σχετικά με τις απογραφές πληθυσμού και στέγασης, τη δημογραφία και τη διεθνή μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών διαμονής μεταξύ χωρών εντός και από/προς την ΕΕ, καθώς και την απόκτηση και την απώλεια ιθαγένειας.
Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει στατιστικές σχετικά με τις διοικητικές διαδικασίες που συνδέονται με τη μετανάστευση (όπως αιτήσεις ασύλου ή άδειες διαμονής) ούτε στατιστικές από ευρωπαϊκές κοινωνικές έρευνες (όπως για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης ή το εργατικό δυναμικό).
Η πρωτοβουλία ESOP έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι στατιστικές για τον πληθυσμό παραμένουν συναφείς, συνεκτικές και συγκρίσιμες σε μια εποχή πολλών δημογραφικών, μεταναστευτικών, κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών. Η δημόσια διαβούλευση καλύπτει τόσο την οπισθοδρομική αξιολόγηση της υφιστάμενης νομοθεσίας της ΕΕ όσο και τις μελλοντοστραφείς επιλογές εκσυγχρονισμού.
Πώς να συνεισφέρετε;
Μπορείτε να συμμετάσχετε στην ηλεκτρονική μας έρευνα, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Η έρευνα διαρκεί 20 έως 40 λεπτά για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες που περιλαμβάνουν ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές στατιστικές για τον πληθυσμό έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα και πώς μπορούν να βελτιωθούν στο μέλλον.

Εάν δεν μπορείτε να υποβάλετε την απάντησή σας ηλεκτρονικά, επικοινωνήστε μαζί μας. Επισημαίνεται ότι η διαβούλευση λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 23:59 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
Για περισσότερες πληροφορίες:
Επισκεφθείτε την ειδική σελίδα διαβούλευσης: αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές στατιστικές για τον πληθυσμό
Διαβάστε περισσότερα για τις στατιστικές πληθυσμού και δημογραφίας και τις στατιστικές για τη διεθνή μετανάστευση στον δικτυακό τόπο της Eurostat
Για ανοικτές και κλειστές δημόσιες διαβουλεύσεις της Eurostat, επισκεφθείτε εδώ.
Άλλες πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκονται στην ιστοσελίδα «Πείτε την άποψή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας .

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...