9/7/21

Η ανεργία το απειλητικό κοινωνικό φαινόμενο



Στην εποχή μας, έχει αναπτυχθεί ένα αρνητικό φαινόμενα ,είναι το κοινωνικό φαινόμενο της ανεργίας.
Και με δυσοίωνες προοπτικές αναστροφής η ανεργία, όλων των ηλικιών αλλά  ιδιαίτερα των νέων οι οποίοι πλήττονται περισσότερο, αποτελεί παράγοντα ατομικής και κοινωνικής αδυναμίας.
 Μια προσπάθεια να οριστεί η ανεργία να καταγραφούν τα αίτια και οι συνέπειες της αλλά και να προταθούν μέτρα για την επίλυσής της δεν υπάρχουν αρκετά.
Το προβλήμα στην Ελλάδα δεν είναι παντού το ίδιο ,σε όλες τις περιφέρειες, πρέπει να γίνει καταγραφή και σύγκριση των δεδομένων. 
Μια περιγραφή και σύγκριση που δεν είναι πάντα ευδιάκριτη, πολλά από τα στοιχεία παρουσιάζουν αναλογίες , ομοιότητες, και διαφορές.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διάρθρωση της ανεργίας κατά φύλο και ηλικιακή ομάδα όπως και τα κορεσμένα επαγγέλματα και αυτά που έχουν μέλλον. 
Πρέπει εξάλλου, να τονιστεί ότι πολλά από τα στοιχεία παρουσιάζουν μεταβολές, πολλά αμφισβητούνται από διάφορους φορείς, αλλά έχουν ανατραπεί και άλλα εμφανίζουν τέτοιες αποκλίσεις ώστε μπορεί να αναρωτηθεί κανείς που είναι η αλήθεια. 
Σκοπός είναι κατ' αρχήν να αναδειχθεί το πρόβλημα της Ανεργίας  να δηλώνονται σωστά τα στοιχεία για να συμβάλλουν όλοι ώστε να τεθεί τουλάχιστον υπό έλεγχο ,όπως λέμε και για τις δασικές πυρκαϊές, το ίδιο πρέπει να γίνει και για την κοινωνική πυρκαϊά που είναι η Ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πειτε μας την γνωμη σας .

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...