12/7/21

Οι νέες προκλήσεις της "πανδημίας" και οι Δημόσιες σχέσεις.




Οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις που προκαλούνται από την πανδημία.
Ορισμένες τάσεις που προκαλούνται από τον κοροναϊό θα συνεχίσουν σίγουρα και στο υπόλοιπο μισό του έτους, αν όχι και πέραν αυτού. 
Οι επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων θα πρέπει να διατηρήσουν την ευελιξία και να προσαρμοστούν ανάλογα για να βοηθήσουν τον εργοδότη τους ή τους πελάτες τους για να επιτύχουν τους στόχους τους.
Εδώ αναφέρουμε πέντε στρατηγικές που πρέπει να σκεφτείτε καθώς δημιουργείτε το σχέδιο των δημοσίων σχέσεων για το νέο έτος.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

 



ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020
Τη Δευτέρα, 12.07.2021 και ώρα 18.00 κλείνει προσωρινά για τους πολίτες η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α 21 –Επίδομα Παιδιού – προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της Γης δόσης του επιδόματος.
Επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα.

Προχωρά η διαδικασία στήριξης για τους πληγέντες από τον Ιανό




Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών ,
Προχωρά με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς η διαδικασία αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός»
Πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Ιουλίου, σύσκεψη εργασίας του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Πρόεδρο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αναπληρωτή του Προέδρου στην Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, κ. Δημήτριο Σκάλκο, και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό για την πορεία της διαδικασίας αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός», η οποία και προχωρά με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς.
Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών η απόφασή του για την αποδοχή της εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής σχετικά με το ποσοστό με το οποίο η επιχορήγηση προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα καλύψει τη ζημιά που προέκυψε από τη θεομηνία «Ιανός».


"ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ/Job opportunities"

Ενα γκρουπ στο F/B για αναζήτησης εργασίας, ψάξτε ,δημοσιεύτε, στηρίξτε το :

 https://www.facebook.com/groups/1005625663281243

11/7/21

Εκθεση επιτροπής Πισαρίδη




Επειδή πολλά ακούγονται ,άλλα σωστά και άλλα λάθος διαβάστε την έκθεση
"Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία – Ενδιάμεση έκθεση"
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του government.gr "την επιτροπή συγκρότησαν με Πρόεδρο τον Νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη, μέλη τους γνωστούς καθηγητές Δημήτρη Βαγιανό, Νίκο Βέττα, Κώστα Μεγήρ και με τη συμμετοχή προσώπων υψηλού κύρους, προκειμένου να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή μελέτη η οποία θα θέσει ένα πλαίσιο προτάσεων και ύστερα από εκτενή συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, θα αποτελέσει το πλαίσιο πολιτικής για τα επόμενα χρόνια. Η Επιτροπή είναι ανεξάρτητη και οι προτάσεις της δεν αποτελούν κυβερνητικές αποφάσεις. Οι αποφάσεις για το Αναπτυξιακό Σχέδιο θα ληφθούν από την κυβέρνηση κατόπιν του ευρύτατου διαλόγου που θα διεξαχθεί στη χώρα".

9/7/21

Η ανεργία το απειλητικό κοινωνικό φαινόμενο



Στην εποχή μας, έχει αναπτυχθεί ένα αρνητικό φαινόμενα ,είναι το κοινωνικό φαινόμενο της ανεργίας.
Και με δυσοίωνες προοπτικές αναστροφής η ανεργία, όλων των ηλικιών αλλά  ιδιαίτερα των νέων οι οποίοι πλήττονται περισσότερο, αποτελεί παράγοντα ατομικής και κοινωνικής αδυναμίας.
 Μια προσπάθεια να οριστεί η ανεργία να καταγραφούν τα αίτια και οι συνέπειες της αλλά και να προταθούν μέτρα για την επίλυσής της δεν υπάρχουν αρκετά.
Το προβλήμα στην Ελλάδα δεν είναι παντού το ίδιο ,σε όλες τις περιφέρειες, πρέπει να γίνει καταγραφή και σύγκριση των δεδομένων. 
Μια περιγραφή και σύγκριση που δεν είναι πάντα ευδιάκριτη, πολλά από τα στοιχεία παρουσιάζουν αναλογίες , ομοιότητες, και διαφορές.
 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διάρθρωση της ανεργίας κατά φύλο και ηλικιακή ομάδα όπως και τα κορεσμένα επαγγέλματα και αυτά που έχουν μέλλον. 
Πρέπει εξάλλου, να τονιστεί ότι πολλά από τα στοιχεία παρουσιάζουν μεταβολές, πολλά αμφισβητούνται από διάφορους φορείς, αλλά έχουν ανατραπεί και άλλα εμφανίζουν τέτοιες αποκλίσεις ώστε μπορεί να αναρωτηθεί κανείς που είναι η αλήθεια. 
Σκοπός είναι κατ' αρχήν να αναδειχθεί το πρόβλημα της Ανεργίας  να δηλώνονται σωστά τα στοιχεία για να συμβάλλουν όλοι ώστε να τεθεί τουλάχιστον υπό έλεγχο ,όπως λέμε και για τις δασικές πυρκαϊές, το ίδιο πρέπει να γίνει και για την κοινωνική πυρκαϊά που είναι η Ανεργία.

INFLUENCE ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ


Ενα ενδιαφέρον βιβλίο για την αγορά και τον τρόπο που μπορεί κανείς να την επηρεάσει ,από τον Ρ.Τζιαρντίνι 

In the new edition of this highly acclaimed bestseller (over 5 million copies sold in over 40 languages), Robert Cialdini — New York Times bestselling author of Pre-Suasion and the seminal expert in the fields of influence and persuasion — explains the psychology of why people say yes and how to apply these insights ethically in business and everyday settings. Using memorable stories and relatable examples, Cialdini makes this crucially important subject surprisingly easy. With Cialdini as a guide, you don’t have to be a scientist to learn how to use this science.


Robert Cialdini is Regents’ Professor Emeritus of Psychology and Marketing at Arizona State University and an award-winning behavioral scientist and author. He is the president and CEO of Influence at Work, focusing on live and virtual keynotes, streaming and online corporate training. In acknowledgement of his outstanding research achievements and contributions in behavioral science, Dr. Cialdini was elected to the American Academy of Arts & Sciences and the National Academy of Sciences. He has over 230 professional and scientific publications. Dr. Cialdini is known as the foundational expert in the science of influence and is frequently referred to as the “Godfather of Influence.”

8/7/21

Αδειες 14 ημερών για τους Μπαμπάδες .


Οι πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) και μετά, δικαιούνται να λάβουν άδεια πατρότητας διάρκειας 14 ημερών



Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει: «Ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας τίθεται σε εφαρμογή. Με τις ρυθμίσεις για τις νέες άδειες που δικαιούνται γονείς και φροντιστές γίνονται σημαντικά βήματα για τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί η πλειονότητα των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπει ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας και μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν κλείσει σχεδόν όλα τα θέματα. Παράλληλα, θα προχωρήσουν οι δύο μεγάλες παρεμβάσεις, δηλαδή η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και η νέα Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Επιθεώρηση Εργασίας».

Οι νέες άδειες που θεσμοθετούνται ή επεκτείνονται έχουν ως εξής:



– Άδεια πατρότητας, 14 ημέρες με αποδοχές

-Γονική άδεια διάρκειας 4 μηνών

– Άδεια φροντιστή

– Θεσμοθετείται δικαίωμα απουσίας του γονέα ή φροντιστή

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...