23/10/18

Είναι το διαχρονικό του άρθρου .

Κουπόνια, εκπτώσεις, 1+1 δώρο, κι άλλα κουπόνια, κι άλλες εκπτώσεις και προσφορές, πολλές προσφορές. Σας ήρθε στο μυαλό κάποιο brand? Διότι αν ναι, αυτό είναι ένα brand που σε δύσκολη θέση...
Συχνά για τους marketers τα sales promotions είναι μια εύκολη λύση, αφού τις περισσότερες φορές έχουν άμεση επίδραση στο τζίρο. Μεσοπρόθεσμα όμως, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η ζημιά που προκαλούν είναι πολλαπλάσια του όποιου οφέλους, καθώς έχουν δύο σημαντικότατες επιδράσεις:
  1. Σπρώχνουν τους καταναλωτές σε μια συμπεριφορά «εναλλαγής» μεταξύ των brands, τους μαθαίνουν να κυνηγούν την προσφορά, σε βάρος της πιστότητας. Με αυτή τη λογική, τα sales promotions σύντομα εξελίσσονται σε πόλεμο τιμών και δεν είναι λίγες οι μάρκες σήμερα που χωρίς προσφορά δε μπορούν να πουλήσουν! Αυτή η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη παρά μόνο με δραματικές –και πολύ κοστοβόρες- κινήσεις, όπως είναι το re-branding, το νέο packaging και γενικά οτιδήποτε θα απομακρύνει τον καταναλωτή από την προσδοκία της προσφοράς.
  2. Επιδρούν (πολύ) αρνητικά σε αυτό που ονομάζουμε «αντιλαμβανόμενη ποιότητα του προϊόντος», δηλαδή πόσο ποιοτικό θεωρεί ο καταναλωτής ένα προϊόν. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι, ακόμη και χωρίς απολύτως καμία αλλαγή στα πραγματικά, λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του, ένα προϊόν που μπαίνει σε μια διαδικασία διαρκών προσφορών αντιμετωπίζεται από τους καταναλωτές ως χαμηλότερης ποιότητας- σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και με το ίδιο πριν την εφαρμογή των sales promotions. Κι αυτή, επίσης, είναι μια σοβαρή κατάσταση που δύσκολα αναστρέφεται και συχνά οι εταιρείες καταφεύγουν στη «Νέα, ενισχυμένη σύνθεση» και άλλες τέτοιες δηλώσεις, για να βελτιώσουν την εικόνα που οι ίδιες χάλασαν.
Τα sales promotions και η αξία της μάρκας
Παρόλο που το ερώτημα «Πώς μετράμε την αξία ενός brand» δεν έχει καταφέρει να απαντηθεί ομόφωνα, φαίνεται ότι υπάρχει αρκετή συναίνεση σε ένα μοντέλο υπολογισμού της αξίας του (brand equity) ως συνάρτηση 4 παραμέτρων:
  • Της αναγνωρισιμότητας του brand,
  • Της αντιλαμβανόμενης ποιότητας,
  • Τους «συνειρμών» που συνδέονται με το brand και
  • Της πιστότητας των πελατών ως προς αυτό.

11/10/18

Απλα, μια ωραια διαφημιση

Η JWT δημιούργησε την καμπάνια «Το δικό μου αύριο» για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι. Η καμπάνια είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται και προσπαθούν σήμερα για ένα καλύτερο αύριο, με το χαρακτηριστικό μήνυμα «το αύριο είναι σαν το νερό, δεν έχει σχήμα, εσύ του το δίνεις». Σε μια εποχή που οι έννοιες αριστεία, αξιοκρατία, ήθος, ευ αγωνίζεσθαι, όραμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο έχουν εξοστρακιστεί από το λεξιλόγιό μας, τα νέα παιδιά που πρωταγωνιστούν έρχονται να μας τις θυμίσουν και να μας εμπνεύσουν. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Σκορίλα 18 ετών, Επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Tennis Νέων Ανδρών, τον Χάρη Ιωάννου 22 ετών, Μηχανικό Υπολογιστών, Εφευρέτη και νεότερο Έλληνα βραβευμένο επιστήμονα, τον Στέλιο Κερασίδη 5,5 ετών, με 3 παγκόσμια και 2 πανελλήνια βραβεία σε πιανιστικούς διαγωνισμούς και τη Γλυκερία Σκάρκου 12 ετών, που κατέχει την 3η θέση στη Διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στα 5 χλμ. Η καμπάνια εξελίσσεται σε τηλεόραση, digital και social media με native advertising, Τύπο, FB και Instagram.







http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=37&la=1&ct=4&arID=69825

Πολιτιστικο project από την Google και την Ερωπαϊκή Επιτροπή

Στον Φάρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έγινε χθες η επίσημη παρουσίαση του project «The culture that connects us», μιας πρωτοβουλίας του Google Arts & Culture και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγηθούν στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, μέσα από διαφορετικές ενότητες, δίνοντας έμφαση σε ιστορίες που ενώνουν τους λαούς μέσα από τον πολιτισμό. «Είναι τιμή μας που το πρόγραμμα ξεκινά σήμερα από την Αθήνα», ανέφερε ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Γενικός Διευθυντής Google για Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Μάλτα.

Mια recruiter σε σένα που αναζητάς εργασία .


Αγαπητέ/ή υποψήφιε/α, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαστε από την ίδια μεριά, θέλουμε όσο το θέλεις κι εσύ να ταιριάζει το βιογραφικό σου στη θέση που επιθυμούμε να καλύψουμε. Τα κατάλληλα βιογραφικά είναι η χαρά των ανθρώπων που ασχολούμαστε με την επιλογή προσωπικού. Η δουλειά μου είναι να σε βοηθήσω να βρεις δουλειά και θα ήθελα να με βλέπεις ως συνεργάτη σου όταν στέλνεις βιογραφικό.

vey video

 

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...