28/10/22

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2022

 

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης παρουσίασε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση.



Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο στοχεύει στην καθιέ
ρωση ενός συστήματος διακυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται και κατανέμονται αρμοδιότητες στα επιμέρους επίπεδα διακυβέρνησης (Κεντρικό, Αποκεντρωμένο, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο).

Οι σημαντικότερες αλλαγές που επιφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποσκοπούν: Στην αποφυγή των αλληλοεπικαλύψεων άσκησης αρμοδιοτήτων είτε στο ίδιο επίπεδο είτε σε διαφορετικά επίπεδα διακυβέρνησης
Στον βέλτιστο συντονισμό των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης
Στην άρση ασαφειών για το ρόλο του κάθε συμμετέχοντα σε ένα πεδίο πολιτικής
Στον σχεδιασμό μεθοδολογίας για την συστηματοποίηση του τρόπου κατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ των επιπέδων διακυβέρνησης.
Περισσοτερα

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες (Γ΄ Κύκλος)



Έναρξη Γ΄ κύκλου προγράμματος

12-10-2022 Δείτε το Δελτίο Τύπου

Για να δείτε τη Δημόσια Πρόσκληση και το ΦΕΚ του προγράμματος πατήστε εδώ

Για υποβολή της αίτησης πατήστε εδώ

Επισήμανση: Οι αιτήσεις του Γ΄ κύκλου αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηλικίας 18 έως 29 ετών με Έμφαση στις Γυναίκες (Β΄ΚΥΚΛΟΣ)



Έναρξη νέου κύκλου προγράμματος

24-10-2022 Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου (Έναρξη αιτήσεων)

Για να δείτε τη Δημόσια Πρόσκληση και το ΦΕΚ του προγράμματος πατήστε εδώ

Για υποβολή αίτησης πατήστε εδώ

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Child Guarantee - Εγγύηση για το παιδί»

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, για 35 αποφοίτους/ες των προγραμμάτων κατάρτισης, στο πλαίσιο του ...